Göçmen işleri yetkilisinin son görevi bir forma ziyaretçinin gümrük, karantina ve vahşi hayat değerlendirmesini işaretlemektir. Eşyaların gümrük kontrolünün yapılıp yapılmayacağı bu formdaki işaretlere bağlıdır. Bagajlar alındıktan sonra gümrük bölgesine gidilir. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra Avustralya girişine izin verilmektedir.
Avustralya gümrüksüz mal girişi konusunda oldukça titizdir. 18 yaş ve daha büyük ziyaretçilerin maksimum 1.125 litre alkollü içki ve 250 sigara (veya gram tütün) geçirilmesine izin verilmektedir. Karantina yasaları ile yasaklanmış ürünlere ek olarak birçok ürün yasaktır veya da özel izne tabidir. Ayrıntılı bilgi için Avustralya Gümrük Hizmetleri ile iletişime geçilmelidir.
Sınırlamalar iki kategoriye ayrılır: Kamu sağlığı için risk oluşturmayan ama nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvanlardan elde edilmiş ürünler (fildişi, nadir kürkler vb.) ve Avustralya toplumuna zarar verebilecek silah, muzır neşriyat ya da reçetesiz ilaçlar gibi ürünler. Birçok ülkede olduğu gibi Avustralya yetkilileri de uyuşturucu konusunda oldukça dikkatli ve hassas davranırlar. Uyuşturucu ile yakalanan kişilere en ağır cezalar uygulanmaktadır.
Ziyaretçiler makul miktarlarda kişisel eşyalarını ve 400$'a kadar hediyelik eşyayı gümrükten geçirebilmektedir. Ancak sonrasında vergi işlemleri için ekstra bir ödeme istenmektedir. Tutar arttıkça vergi katsayısı da artmaktadır.