Güneydoğu Asya’dan Avustralya’ya gelmiş olan ve göçebe kabileler olarak bilinen Aborjinler, kabileler çok geniş bir bölgeye yayılmışlardır. Yaşadıkları bölge farklılığından dolayı Aborjinlerde kabileler arası kültür farklılıkları bulunur. Her bir kabile arasında benzerlik olsa da, kendilerine has farklı kültürü, inancı ve dilleri de bulunur. Aborjinler, toprağa ve doğaya karşı müthiş bir saygı duyarlar. Doğanın bir parçası olduklarını düşünürler ve düş zamanı inancı olarak bilinen şifa üzerine kurulmuş bir kültürleri bulunur. Manevi olarak çok derin bir hayat yaşayan Aborjinler gördükleri rüyalar üzerinden de gelecekle ilgili öngörülerde bulunmaktadırlar.
Kendilerine ait yazılı bir dili olmayan Aborjinler, şarkılar ve hikayeler sayesinde kültürlerini günümüze kadar iletmeyi başarmışlardır. Mızrak, kano ve bumerang ile avlanan Aborjinler, meyve ve sebze toplayıcılığı yapmışlardır. Dini inançları gereği boyadıkları ağaç kabukları ve mağara duvarları sanatlarının örneklerini oluşturmuştur. Kıyafet gibi maddi dünyaya ait nesnelere çok fazla önem vermeyene Aborjinler genelde kanguru derisinden yapılan süsler ve kemerler kullanmıştır.
Avusturalya ve çevresinde birçok Aborjin kabilesi bulunmaktadır. Bu kabileler aşağıdaki gibi sıralanmıştır:
- New Sout Wales ve Viktorya’da Koori
- Queensland’da Murri
- Güney Avusturalya’dan Noongar
- Merkezi Batı Avusturalya’da Yamati
- Güneybatı Avusturalya’da Nunga
- Kuzey Avusturalya’da Anangu (Aborjin kabilelerinin en büyüğüdür.)
- Orta Kuzey bilgede Yapa
- Doğu Arnhem bölgesinde Yolngu
- Tazmanya’da Palawah
Avustralya’ya 1788 yılında koloniler kurmak üzere gelen Britanyalılar, beraberinde getirdikleri kızamık, suçiçeği, grip gibi hastalıkların bölgeye yayılmasına sebep olmuş, bunlara direnci bulunmayan Aborjinlerin çok önemli bir kısmı hastalıklar sonucu hayatını yitirmiştir. Aborjinler kendileri için kutsal olan topraklarından zorla göç ettirildikten sonra gittikleri yerlerde tutunamadıklarından dolayı nüfuslarındaki azalma devam etmiştir. 1803-1807 yılları arasında Tazmanya Soykırımı yapılmış ve burada yaşayan Aborjinler bölgeden silinmiştir.
Günümüzde Avusturalya’nın en büyük yerli kuruluşu ATSIC, Aborjin haklarını korumaya ve gündeme getirmeye çalışmaktadır. Avusturalya başbakanı Kevi Rud Avustralya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Aborjinlerden resmen özür dileyerek varlıklarını tanımıştır.