Başvuru Koşulları | Seminer Davetiyesi



(ECAA) Ankara Anlaşması Vize Süresi

ECAA vize başvurunuz olumlu sonuçlandığında normal koşullarda size 1 yıl süreli vize verilir. Bu 1 yılın sonunda işinizi kurup kendinize yetecek kadar para kazanmaya başladığınızı veya başlayabileceğinizi gösterdiğinizde vize süreniz; normal koşullarda, 3 yıl süreyle daha uzatılır.

Bu süreler normal koşullarda vize sahibine verilen sürelerdir. Ancak bazı durumlarda, örneğin ilk başvurunuzda iş kurabileceğiniz inandırıcı olmaz ise, 1 yıl yerine 2 aylık deneme vizesi verilebilir. Bu 2 ay sonunda iş kurmadaki girişimlerinize bakılır ve olumlu ilerleme yapmanız durumunda vizeniz 1 yıla tamamlanır.

Aynı şekilde, 1. yıl sonunda, yeterli ilerleme yapmamış iseniz, normalde verilen 3 yıllık ek vize süresi yerine 1 yıllık geçici vize verilip, işinizde ilerleme yapmanız istenebilir.

Toplam 4 yıl vizeli kalışınız sonunda, ILR-Indefinite Leave to Remain olarak bilinen süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Bu izni aldığınızda, İngiltere'de her tür vize kısıtlamanızdan muaf tutulursunuz. Bir başka ifadeyle, ECAA vizesi sahiplerine uygulanan, sadece kendi işinde çalışma koşulu ortadan kalkar. ILR- Süresiz oturum izni ile, istediğiniz işte ve işveren yanında eleman olarak çalışma hakkınız olur ve İngiltere'de hiç bir kısıtlama olmaksızın süresiz olarak kalabilirsiniz.

Şu an geçerli vatandaşlık kanununa göre, ILR-Süresiz Oturum İzni'ni aldıktan en erken 1 yıl sonra İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Web sitemizde verilen ücretler, firmamız danışmanlık ücreti ve -varsa- yurtdışına ödenecek olan döviz tutarının merkez bankası kurlarına göre TL karşılığını kapsamaktadır. Ücretlere, Maliye Bakanlığının 40 seri nolu tebliğine göre KDV ve tüm vergiler dahildir. Firmamızın tahsil etmediği ücretler ve vize ücretleri, ilgili ülkeye ödeme yapılırken döviz karşılığı olarak yapılmalıdır.

GBP: 4.461, USD: 3.521, AUD: 2.611, EURO: 3.748, CAD: 2.638
Copyright © 1986-2016 ICEP WORLD Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Merkezi. Tim hakları saklıdır.