| |
|
|
|
Diğer Haberleri
İncele
|
Okunma Sayısı: 3802
Tarih: 30/06/2008
Gönderen: Webmaster Haziran ayında Wisconsin'de yaşanan ve iki hafta boyunca günlük hayatı felç eden sel felaketi bölgedeki onbinlerce ev ve işyerini sular altında bıraktı. Yaz tatillerinde çalışmak için Wisconsin'e giden Türk öğrenciler kapanan işyerleri yüzünden farklı şehirlere gitmek zorunda kaldı.
Özellikle Adams, Calumet, Columbia, Crawford, Dane, Dodge, Fond du Lac, Grant, Green, Green Lake, Iowa, Jefferson, Juneau, Kenosha, Lafayette, La Crosse, Marquette, Milwaukee, Monroe, Ozaukee, Racine, Richland, Rock, Sauk, Sheboygan, Vernon, Walworth, Washington, Waukesha ve Winnebago'da etkili olan ve buralarda yaşayan halkın evlerini boşaltmalarına sebep olan yoğun yağışlar sonrasında Wisconsin Valiliği Ulusal Muhafızlardan yardım talebinde bulundu. Başkan adaylarından Barack Obama ise Wisconsin'deki sel felaketi sonrasında bölgeye hareket edip gönüllü kurtarma çalışmalarına katıldı.
Son 25 yılın en yoğun yağışını alan bölgede faaliyet gösteren birçok turistik işyeri sel felakati nedeniyle gelen rezervasyon iptallerinden dolayı kapanmak veya çalışma alanını daraltmak zorunda kaldı. Bu durumdan, Wisconsin'deki turistik mekanlarda çalışan yerli işçilerle birlikte, bu bölgede yaz tatillerini Amerika'da çalışarak değerlendirmeyi planlayan Türk öğrenciler de etkilendi. Katıldıkları Work and Travel programı bünyesinde Wisconsin'e giden Türk öğrencilerin sayısının 350 olduğu tahmin ediliyor.
Türk Öğrenciler Güvende
İşyerlerinin kapanması ve çalışma alanlarının daralması nedeniyle işsiz kalan Türk öğrencilerin zor durumda kalmalarına ve bazı öğrencilerin parasız kaldıkları için Türkiye'deki ailelerine ulaşmada zorluk çekmelerine rağmen tamamının sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.
Bölgedeki çeşitli işlere yerleştirilen 65 kişilik ICEPWORLD öğrenci grubuna sponsorluk yapan CCI Work and Travel Koordinatörü Daniel Elbert öğrencilerin başka eyaletlerde iş bulmaları için hızlı bir çalışma içine girdiklerini, bu öğrencilerden konaklama sorunu yaşayanların ihtiyaçlarının karşılandığını ve başka eyaletlerde iş bulan öğrencilerin ulaşım bedellerinin de öğrencilere ödendiğini açıkladı. Elbert, 1 Temmuz itibarıyla iş bekleyen 65 öğrenciden 59'unu başka işlere yerleştirdiklerini ve kalan öğrencileri de kısa zamanda işe yerleştireceklerini de sözlerine ekledi.
Endişeli Velilere İyi Haber Sel felaketinden habersiz olan öğrenci velileri çocuklarının Amerika'da işsiz kalmasını endişe ile karşılarken durumdan aracı ve sponsor firmaları sorumlu tutuyor. Ancak, 65 kişilik bir grubu bu bölgeye yerleştiren ICEPWORLD Genel Müdürü Hande Demirel'den gelen açıklama ise şöyle:
"Kendi öğrencilerimizden altı kişi dışında tamamını 3 hafta içinde başka işlere yerleştirdik. Bu öğrencilerimize ulaşım ve konaklama masraflarının da ödenmesini sağladık. Kalan öğrencilerimizin sorunlarının da en kısa sürede çözülmesi için çalışıyoruz. Sel felaketinden dolayı zor durumda olan bütün Türk öğrencilere yardım etmeye hazırız. Work and Travel programı gerçekten çok zor ve katılan öğrencinin özveri göstermesi gereken bir süreci kapsıyor. Bu programda başarı, öğrenciyi Amerika'ya götüren aracı firma, sponsor veya öğrenci velisinden daha çok, öğrencinin kendisine bağlı. Doğal felaketler veya ekonomik krizden etkilenip çalışacakları firmanın kapanması gibi sıradışı durumlara karşı öğrenciler hazırlıklı olmalı ve sponsorlarının verecekleri tavsiyeye soğukkanlılıkla uymalı. Durumu soğukkanlılıkla ve büyük bir anlayışla karşılayan öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyoruz."
|
| |
| |
Diğer Haberleri
İncele
|
| |
|
| |
 |
Work and Travel |
 |
|
 |
 |
Au Pair |
 |
|
 |
 |
Yaz Okulu |
 |
|
 |
 |
Lise |
 |
|
 |
 |
Üniversite |
 |
|
 |
 |
Dil Okulu |
 |
|
 |
 |
Kariyer |
 |
|
 |
 |
Haberler |
 |
|
|
» WAT'da Yeni Dönem Başladı
2010 Sezonu Kayıtlarımıza, Türkiye'nin ilk ve tek sponsorlu kuruluşu olarak ŞOK fiyatlarla başladık. Bundan sonra Work and Travel eskisi gibi olmayacak! |
|
» Ödüllü Work and Travel Videosu
Work and Travel için hazırlanmış Öğrencilerimizin de içinde bulunduğu tanıtım videosu. |
|
» JOB Fair'i Kaçırmayın
Geleneksel Work and Travel Fuarımızın 4.cusu bu yıl, Ankara ve İstanbul'da yapılacak. Bir işi ustasından daha iyi kim yapabilir? ICEP'in profesyonel deneyiminden siz de yararlanın. |
» İngiltere'de Au Pair'lik Türklere kapanıyor!
İngiltere İçişleri Bakanlığı aupair programında köklü değişikliklere giderken, yıl sonundan itibaren Türkler İngiltere'de Au Pair olamayacak! |
|
» Au Pair Amerika
Özenle seçilmiş ailelerin yanında Amerika'yı tanıma fırsatı, en az 1 yıl Amerika'da yaşama şansı, haftalık 157.95 USD cep harçlığı, yılda 500 USD eğitim desteği
|
|
» Ankara Anlaşması ile Au Pair'lik
Ankara Anlaşması'nın TC Vatandaşlarına sağladığı özel ayrıcalıklarla İngiltere'de Au Pair'lik ve Çocuk Bakıcılığı yaparak kendinize yeni bir hayat kurabilirsiniz!
|
» 23 Yıllık Deneyim
Türkiye'nin en eski yurtdışı eğitim kurumlarından biri olan ICEP, Türkiye'deki bir çok eğitim firmasından en az 10 yıl daha deneyimlidir. Yurtdışı eğitimi ve gençlik hizmetleri konusunda 22 yıllık deneyimi ile Türkiye'de rakip tanımaz. |
|
» Neden ICEP?
Acil Durumlarda 0800'lü ücretsiz destek hattı, Londra Ofisi, Her 6 Öğrenciye Bir Öğretmen/Grup Lideri, 30 bin euro'ya kadar Özel Seyahat Sigortası, Havalimanında Karşılama Servisi, Hergün Aktivite ve indirimler...
|
|
» Yaz Okulu Kurumsal
Kendi gruplarını oluşturan orta dereceli okullara ve İngilizce öğretmenlerine özel kurumsal çözümlerimiz var. En az 6 kişilik grup oluşturan okullara, grup lideri olarak 1 rehber öğretmen ücretsiz olarak katılacaktır.
|
» Lise Eğitimi
Ağaç yaşken eğrilir atasözündeki gibi, yurtdışında lise eğitimi, sizin yaşadığımız dünyayı yeniden tanımanızda ve ufkunuzu geliştirmenizde yardımcı olacak. Farklı bir kültürü ve yaşam tarzını tanıyacaksınız. |
|
» Amerika'da Sponsorlu Lise Eğitimi
Amerika'da Sponsorlu Lise Eğitiminde, Türkiye'de alışılmış bir tekel yok oluyor. Artık Amerika'da Lise Değişim Programı'na çocuğunuz çok daha ucuza katılabilecek. Garantili ve ICEPWORLD Güvencesinde!
|
|
» Çocuğunuz güvenli ellerde
Study Group International grubu aracılığı ile, her ne kadar farklı ülke ve bölgelerde bir lise programı yürütüyor olsak da Öğrencilerimizin gittiği her bölgede öncelikle ülke bazında koordinatör danışmanlar, sonrasında da çocuğunuzun gittiği şehirde yerel danışmanlar mevcuttur.
|
» Dil Öğrenmenin Püf Noktaları
Dil öğrenmek ya da geliştirmek bir çoklarının sandığı gibi birkaç ayda gerçekleşemiyor. Dil öğrenme ilk aylarda çok neşeli ve eğlencelidir. |
|
» Ülkerde Dil Okulu
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Malta, Almanya, Fransa |
|
» Neden Danışmanlık Hizmeti?
Daha Ekonomik Kayıt Olanağı, Maddi Avantaj, Kısa sürede kayıt olanağı, Vize avantajı, Doğru okul seçimi, Ulaşım kolaylığı, Karşılama, sağlık sigortası ve kalacak yer temini, Eğitiminiz süresince destek ve Ailenize moral desteği
|
|
|
|
|
© ICEP Uluslararası Kültürel Değişim Programları 2007 Tüm Hakları Saklıdır.
Bu web sitesi tasarımı, kullanılan resimler ve içerikler hiçbir şekilde kopya edilemez, benzeri tasarlanamaz ve benzer ifadelerle olsa bir başka ortamda yayınlanamaz.
Ana Sayfa |
Work and Travel |
Aupair |
Dilokulu |
Yaz Okulu |
Staj |
Üniversite |
Lise |
|
|
|