• EĞİTİM DİLİ
  • EĞİTİM YERİ
  • KURS TÜRÜ
  • EĞİTİM SÜRESİ
  • KONAKLAMA
DİL OKULU BUL
gozat

İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere'de 11 ay a kadar dil eğitimi almak isteyenlerin başvurabilecekleri 2 tür öğrenci vizesi vardır.

1-Visit Visa- Short(Ziyaretçi Öğrenci Vizesi)
6 ay ve daha kısa süre İngiltere'de eğitim alacaklar içindir. Bu vize, öğrenciye İngiltere'de çalışma izni vermez.

2-Short Term Student Visa Between 6-11 Months(Kısa Dönem Öğrenci vizesi 6-11 Ay )
6 -11 ay arasında eğitim alacak öğrenciler içindir.

İngiltere vizeleri, Türkiye'de İngiliz Büyükelçiliğinin resmi anlaşması olan Vize Başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vize başvuru merkezi, İngiltere vizesine başvurmak isteyen, turist, öğrenci, aupair gibi tüm kişilerden vize evraklarını toplayıp, elçiliğe teslim etmekle yükümlüdür. Bir nevi, kurye şirketi gibi çalışan bu merkezlerin, başvuran kişinin vizesini onaylama gibi bir yetkisi yoktur.

Vize İşlemi

İngiltere'de dil eğitimi almak isteyenlerin öğrenci vize işlemleri www.dilokulubul.com Ankara,Adana,Antalya,İzmir,Bursa,Eskişehir,Denizli eğitim danışmanlarımız aracılığıyla yapılır. Daha kolay vize işlemi için yurtdışı eğitim danışmanınız ile veya 0212 250 13 09 numaralı telefondan müşteri hizmetleri sorumlusuyla görüşebilirsiniz.

Olası gecikmeleri önlemek için, vize işlemlerine eğitime başlamayı düşündüğünüz tarihten 6 hafta önce başvurmanızı öneririz. Sizi dil okuluna kaydeden www.dilokulubul.com eğitim danışmanı vize işlemlerinde kullanmanız için size gerekli başvuru formları ve okul kayıt kabul belgesini verecektir.

Erken başvurmak ve istenilen belgeleri sağlamak vize almak için tek başına yeterli değildir. Her öğrenci adayının akademik ve kişisel geçmişi farklı olduğundan öğrenci vizesi için aynı anda başvuran iki öğrenciye farklı sorular sorulabilir ve farklı vize prosedürleri uygulanabilir. Aşağıda açıklanan vize işlemleri ve gerekli dokümanlar genel bilgi verme amacını taşımaktadır ve vize memurlarının inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Vize Belgeleri

ico2 En az 6 ay geçerli pasaport
Pasaportunuz İngiltere'ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.

ico2  Vize Mektubu
İngiltere'deki okulunuzun sizi kabul ettiğini gösteren, üzerinde okulun sponsor numarası ve sizin bilgilerinizin olduğu bir belgedir. Eğer okul, CAS - elektronik bilgi sistemine kayıtlı ise, bu belge elektronik ortamda göründüğü için sizin hazırlamanıza gerek kalmaz.

ico2  45 mm x 35 mm boyutlarında iki adet vesikalık fotoğraf
Fotoğrafınız yeni çekilmiş ve fonu açık renk ( beyaz, kırık beyaz, krem, açık gri)ve çerçevesiz olmalıdır. Yüz ve kulaklar net bir şekilde görülebilmeli, renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli, hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba izi olmamalıdır.

ico2  Vize Başvuru Ücreti
Nisan 2012 itibarıyla vize başvuru ücretleri şu şekildedir:

Visit Visa-Short (Kısa dönem Ziyaretçi Vizesi): 76 Sterlin Yaklaşık 240 TL

Short Term Student Visa Between 6-11 Months(Kısa Dönem Ziyaretçi Öğrenci Vizesi 6-11 Ay): 140 Sterlin Yaklaşık 420 TL

Vize bölümü, sabit kur uygulaması yaptığı için, aldıkları ücret, piyasadaki döviz değerinin biraz üzerinde olabilmektedir.

ico2  Vize Başvuru Formu
ICEP'te elektronik ortamda başvurunuz yapılır. Ancak buna olanak yoksa veya siz ICEP'in yazili basvuru yapmasını isterseniz, vize başvuru formunuz doldurulur ve size teslim edilir. Bu formlar, dilokulubul.com aracılığıyla okula kayıt olanlar için, yurtdışı eğitim danışmanlarımızca ücretsiz olarak internet üzerinden doldurulacaktır.

ico2  Diploma veya Öğrenci Belgesi
Üniversite mezunuysanız geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi; öğrenciyseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi; eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız okuldan alınacak izinli veya kaydınızı dondurmuş olduğunuzu gösterir belgeleri sunmalısınız. Bu belgelerin İngilizce çevirisi olmalıdır, noter onayı gerekmemektedir.

ico2  İngilizce Seviye Sertifikası
İngiltere'de uzun süreli (6 aydan fazla) dil eğitimi almayı planlıyorsanız, orta düzey altında İngilizce bilmeniz gerekir. İngilizcenizin bu düzeyde olduğunu ispatlayacak belgeyi okula vermeniz ve aynı belgeyi vize bölümüne de sunmanız zorunludur. Bu belgenin noter onaylı İngilizce çevirisi olmalıdır.

ico2 Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi
Nüfus müdürlüğünden alınmış, ailenizdeki tüm bireyleri gösteren nüfus kayıt belgesi.

ico2  Mali Durum Belgeleri
İngiltere'de eğitim almak için, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın bildirdiği minimum finansmana sahip olmanız zorunludur. Bankada sizin, anneniz veya babanızın adına en az 28 gün tutmanız gereken para miktarı, ne kadar süreyle eğitim alacağınıza, gideceğiniz okulun bulunduğu yere ve okul ücretine bağlı olarak değişmektedir. Dilokulubul'a başvurduğunuzda, danışmanlarımız bankada bulundurmanız gereken para miktarını hesaplayıp size bildirecektir.

Tüm öğrencilerimizin vize işlemlerini dilokulubul.com eğitim danışmanları, hiç bir danışmanlık ücreti almadan, tamamen ücretsiz gerçekleştirmektedir. Konsolosluklar, doğrudan başvuru kabul etmediğinden, başvuruları VBM-Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapmaktayız.

Vize Başvuru İşlemi

6 Aralık 2007 itibariyle İngiltere vize işlemlerinde değişikliğe gidilmiştir. İngiltere vize işlemleri için Ankara ve İstanbul'daki Vize Başvuru Merkezleri'ne ek olarak İzmir, Bursa ve Gaziantep'te Mikro Vize Başvuru Merkezleri açılmıştır. www.dilokulubul.com İstanbul,Ankara,Antalya,Adana,Eskişehir,Bursa,Denizli,İzmir, yurtdışı eğitim danışmanları online vize başvuru formunuzu doldurup, yine online sistem üzerinden ilgili Vize Başvuru Merkezi için vize randevunuzu alacaktır. Danışmanlarınızından vize dosyanızı teslim alarak randevu gününde, randevu saatinizden en az 15 dakika önce Vize Başvuru Merkezi'nde olmanız gerekmektedir. Vize Başvuru Merkezi'ne dosyanızı teslim edecek ve akabinde Biyometrik fotoğraf çekimi ve parmak izi alımı gerçekleşecektir. 5 yaş üzeri herkes parmak izi vermek ve biyometrik fotoğraf çektirmek zorundadır. Vize Başvuru Merkezi görevlileri, size vize verecek veya vize mülakatınızı yapacak kişiler değillerdir. Konsolosluk gerekli görmesi durumunda sizi ayrıca vize mülakatına çağırma hakkına sahiptir.Vize sonucunuz www.dilokulubul.com eğitim danışmanları tarafından takip edilecektir. Sağladığınız evraklar ve kişisel özelliklerinize bağlı olarak vize işlemi 2 hafta ile 2 ay arasında değişen zaman aralığında sonuca bağlanır. Bazı durumlarda vize memuru sizinle detaylı görüşme yapmak isteyebilir, bu da işlemlerinizin daha uzun sürmesine neden olabilir. Vize ücretini, Vize Başvuru Merkezi'ne nakit ödeyebileceğiniz gibi, online vize başvuru formunu doldururken kredi kartınızla da ödeyebilirsiniz. Vize işlemleriyle ilgili sorularınız için Konsoloslukla 0212 340 44 72 nolu telefondan 14 USD karşılığı YTL ödeyerek görüşebilirsiniz.

İngiltere'de Vize Uzatma İşlemi

İngiltere'de eğitim aldığınız dönem boyunca derslere %80 devam ettiğiniz ve maddi gücünüzün olduğunu gösterdiğiniz sürece vizenizi 2 yıla kadar uzatabilirsiniz. Vize uzatma işleminde Londra'daki www.dilokulubul.com eğitim danışmanları size yardımcı olacaktır. Londra Yurtdışı Eğitim danışmanlarımıza, 020 7580 3106 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Web sitemizde verilen ücretler, firmamız danışmanlık ücreti ve -varsa- yurtdışına ödenecek olan döviz tutarının merkez bankası kurlarına göre TL karşılığını kapsamaktadır. Ücretlere, Maliye Bakanlığının 40 seri nolu tebliğine göre KDV ve tüm vergiler dahildir. Firmamızın tahsil etmediği ücretler ve vize ücretleri, ilgili ülkeye ödeme yapılırken döviz karşılığı olarak yapılmalıdır.

GBP: 4.373, USD: 3.475, AUD: 2.592, EURO: 3.673, CAD: 2.638
Copyright © 1986-2016 ICEP WORLD Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Merkezi. Tim hakları saklıdır.